Vídeňský hovězí guláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 345 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1258 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 65.5 mg
- Draslík 386.8 mg
- Vláknina 3879.6 mg
- Vitamín A 3879.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky.
-
2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme dorůžova v horkém tuku. Přidáme mletou papriku a v základu osmahneme nakrájené maso, osolíme je, podlijeme, opepříme, přidáme drcený kmín a zastříkneme octem. Pod poklicí zvolna dusíme. Během dušení mícháme a podle potřeby doléváme.
-
3
Když je maso částečně měkké, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, zasmažíme, podlijeme tekutinou, přidáme majoránku a rajčatový protlak, rozmícháme a za občasného promíchání dusíme doměkka.
-
4
Měkké maso vyjmeme a šťávu procedíme na maso přes hustý cedník, dochutíme a ještě krátce povaříme.