Farfalle s okouníkem a houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 820 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 29 g
- Sodík 576 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 95 g
- Cholesterol 90.3 mg
- Draslík 516.1 mg
- Vláknina 9935 mg
- Vitamín A 9935 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 80.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velké pánvi zahřejeme máslo a olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, asi 3 minuty osmahneme, až je cibule měkká. Přidáme houby a opékáme za stálého míchání asi 2 minuty. Přidáme smetanu a necháme při mírné teplotě vařit, až omáčka zhoustne. Přidáme okapané maso tuňáka, citrónovou šťávu a petržel a prohřejeme. Ochutíme solí a pepřem. Během doby, kdy se omáčka vaří, uvaříme těstoviny „al dente“ podle návodu na sáčku, opatrně je poté promícháme s omáčkou a ihned podáváme.