Farfalle s okouníkem a houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 500 g Těstoviny Farfalle
  • 450 g Okouník mořský
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 20 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 ml Olej olivový
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 820 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 576 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 95 g
  • Cholesterol 90.3 mg
  • Draslík 516.1 mg
  • Vláknina 9935 mg
  • Vitamín A 9935 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 80.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velké pánvi zahřejeme máslo a olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, asi 3 minuty osmahneme, až je cibule měkká. Přidáme houby a opékáme za stálého míchání asi 2 minuty. Přidáme smetanu a necháme při mírné teplotě vařit, až omáčka zhoustne. Přidáme okapané maso tuňáka, citrónovou šťávu a petržel a prohřejeme. Ochutíme solí a pepřem. Během doby, kdy se omáčka vaří, uvaříme těstoviny „al dente“ podle návodu na sáčku, opatrně je poté promícháme s omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu