Tagliatelle se sardinkami
Suroviny
- 60 g Cibule
- 500 g Těstoviny Tagliatelle
- 20 g Petržel - nať
- 3 g Oregano sušené
- 3 g Paprika mletá pálivá
- 5 g Pepř černý mletý
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 350 g Sardinka obecná
- 50 g Rajčata sušená sterilovaná
- 10 g Sůl
- 8 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Roketa
- 5 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 659 kcal
- Sacharidy 105 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1181 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 98 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 305.9 mg
- Vláknina 10860 mg
- Vitamín A 10860 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a osušené filety pomoučníme. Drobně nakrájenou cibulku orestujeme na oleji. Poté přidáme filety a opečeme je z každé strany 2 minuty.
-
2
Rajčata prohřejeme a necháme okapat.
-
3
Těstoviny uvaříme „al dente“ podle návodu. Okapané je vložíme do mísy, smícháme s mletou paprikou, oreganem a petrželkou. Zastříkneme olejem, přidáme rajčata, sardinky, osolíme, opepříme.
-
4
Podáváme na předehřátých talířích.