Losos po Italsku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 600 g Losos - filety
  • 2 g Čaj uzený sypaný
  • 50 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 30 g Olivy černé
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 250 g Těstoviny Pappardelle
  • 10 g Citronová kůra
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 250 ml Voda pitná
  • 20 ml Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 490 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 691 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 78 mg
  • Draslík 752.3 mg
  • Vláknina 8267.5 mg
  • Vitamín A 8267.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čaj spaříme a po 3 minutách scedíme. Lososa očistíme a rozdělíme na 4 porce. Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na tenké proužky, oloupaná rajčata bez semínek a olivy nasekáme nadrobno, ze snítek tymiánu stáhneme lístky. Papardelle uvaříme podle návodu „al dente“, lososa mezitím osolíme, opepříme a po každé straně po dobu 1 minuty zprudka opečeme na pánvi a vyjmeme. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme rajčata, olivy a citrónovou kůru. Zalijeme čajem, krátce provaříme a ochutíme solí, pepřem a lístky tymiánu. Do pánve vložíme porce lososa a při mírné teplotě necháme asi 5 minut táhnout. Na talíře rozložíme těstoviny, na ně položíme rybu a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu