Losos po Italsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 490 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 14 g
- Sodík 691 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 78 mg
- Draslík 752.3 mg
- Vláknina 8267.5 mg
- Vitamín A 8267.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čaj spaříme a po 3 minutách scedíme. Lososa očistíme a rozdělíme na 4 porce. Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na tenké proužky, oloupaná rajčata bez semínek a olivy nasekáme nadrobno, ze snítek tymiánu stáhneme lístky. Papardelle uvaříme podle návodu „al dente“, lososa mezitím osolíme, opepříme a po každé straně po dobu 1 minuty zprudka opečeme na pánvi a vyjmeme. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme rajčata, olivy a citrónovou kůru. Zalijeme čajem, krátce provaříme a ochutíme solí, pepřem a lístky tymiánu. Do pánve vložíme porce lososa a při mírné teplotě necháme asi 5 minut táhnout. Na talíře rozložíme těstoviny, na ně položíme rybu a přelijeme omáčkou.