Cibulové a sepiové kroužky s majonézou
Suroviny
- 200 g Cibule
- 800 g Sépie
- 5 g Paprika mletá sladká
- 150 g Majonéza
- 30 g Petržel - nať
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 2 g Kari koření
- 150 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 150 ml Olej rostlinný
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibulka jarní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 970 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 72 g
- Sodík 1458 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 346.7 mg
- Draslík 951.5 mg
- Vláknina 6856 mg
- Vitamín A 6856 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30 mg
- Vitamín E 8.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme mouku se solí, pepřem a paprikou, vmícháme vejce a nakonec pivo. Těsto necháme hodinku odpočinout.
-
2
Mezitím nakrájíme na kolečka očištěné sépie, propláchneme je vodou, necháme dobře okapat. Dvě velké cibule nakrájíme na kroužky.
-
3
Majonézu smícháme s drobně nakrájenou cibulkou, petrželkou a kari.
-
4
Připravená kolečka z kalmarů a cibule namočíme do těsta a vložíme do rozpáleného oleje tak, aby se vzájemně nedotýkala. Smažíme přibližně 3-4 minuty dozlatova. Necháme okapat, položíme na kuchyňský papír a lehce osolíme. Podáváme s majonézou.