Cibulové a sepiové kroužky s majonézou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 800 g Sépie
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 150 g Majonéza
  • 30 g Petržel - nať
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 2 g Kari koření
  • 150 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 150 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibulka jarní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 970 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 1458 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 346.7 mg
  • Draslík 951.5 mg
  • Vláknina 6856 mg
  • Vitamín A 6856 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30 mg
  • Vitamín E 8.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mouku se solí, pepřem a paprikou, vmícháme vejce a nakonec pivo. Těsto necháme hodinku odpočinout.

  • 2

    Mezitím nakrájíme na kolečka očištěné sépie, propláchneme je vodou, necháme dobře okapat. Dvě velké cibule nakrájíme na kroužky.

  • 3

    Majonézu smícháme s drobně nakrájenou cibulkou, petrželkou a kari.

  • 4

    Připravená kolečka z kalmarů a cibule namočíme do těsta a vložíme do rozpáleného oleje tak, aby se vzájemně nedotýkala. Smažíme přibližně 3-4 minuty dozlatova. Necháme okapat, položíme na kuchyňský papír a lehce osolíme. Podáváme s majonézou.

Komentáře k receptu