Mušle s citronem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 501 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 8 g
- Sodík 506 mg
- Bílkoviny 69 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 126.2 mg
- Vláknina 2075 mg
- Vitamín A 2075 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 87 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srdcovky dobře propereme a vyčistíme od písku. Mrkev i šalotky nakrájíme na kolečka, v hrnci orestujeme asi 2-3 minuty na másle šalotku, mrkev a drcený česnek. Přidáme víno, bouquet garni (bylinky), osolíme a opepříme. Okapané srdcovky vložíme do hrnce, zakryjeme pokličkou a podusíme asi 3 minuty do otevření.
-
2
Srdcovky necháme okapat, vyjmeme ze skořápek a udržujeme v teple, Vývar zredukujeme na polovinu, přefiltrujeme a udržujeme teplý. Maso zastříkneme citrónovou šťávou, posypeme sekanou petrželkou, zalijeme zredukovaným vývarem.
-
3
Ihned servírujeme.