Vaječná sedlina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 74 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 6 g
- Sodík 130 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 125.7 mg
- Draslík 56.4 mg
- Vláknina 219.5 mg
- Vitamín A 219.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce, vývar, mouku, sůl a jemně nasekanou petrželovou nať velmi dobře rozkvedláme v hrnečku či misce.
-
2
Poté vezmeme malou formu na puding anebo půllitrovou zavařovací sklenici, kterou vymažeme dobře sádlem a směs do ní nalijeme.
-
3
Sklenici uzavřeme a vaříme ve vodní lázní cca 15 - 20 minut.