Vaječná sedlina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Mouka polohrubá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 4 polévková lžíce Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 74 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 130 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 125.7 mg
  • Draslík 56.4 mg
  • Vláknina 219.5 mg
  • Vitamín A 219.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce, vývar, mouku, sůl a jemně nasekanou petrželovou nať velmi dobře rozkvedláme v hrnečku či misce.

  • 2

    Poté vezmeme malou formu na puding anebo půllitrovou zavařovací sklenici, kterou vymažeme dobře sádlem a směs do ní nalijeme.

  • 3

    Sklenici uzavřeme a vaříme ve vodní lázní cca 15 - 20 minut.

Komentáře k receptu