Humr s citronovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Šalotka
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 200 ml Víno bílé
  • 150 ml Vývar rybí
  • 1 ks Citrony
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Humr
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 868 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 1720 mg
  • Bílkoviny 73 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 431.3 mg
  • Draslík 1222.9 mg
  • Vláknina 3065 mg
  • Vitamín A 3065 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.2 mg
  • Vitamín E 5.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 70.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ostrouháme kůru z poloviny citrónu a uložíme ji stranou. Citrónovou kůru oloupeme, citrón nakrájíme na drobné kostičky, ze zbytků vymačkáme lžíci citrónové šťávy a uchováme ji na později. Nadrobno nakrájené šalotky a prolisovaný česnek osmahneme na 2 lžících másla, podlijeme rybím vývarem a bílým vínem a zredukujeme na čtvrtinu. Humra uvaříme a kuchyňsky upravíme, maso necháme na teplém místě. Vývar uvedeme opět do varu, postupně vmícháme metličkou kousky másla, abychom získali krémovou omáčku. Potom přidáme šťávu, kůru a kostičky citronu. Okořeníme solí a pepřem, podáváme s humrem.

Komentáře k receptu