Humr s citronovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 868 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 55 g
- Sodík 1720 mg
- Bílkoviny 73 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 431.3 mg
- Draslík 1222.9 mg
- Vláknina 3065 mg
- Vitamín A 3065 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.2 mg
- Vitamín E 5.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 70.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ostrouháme kůru z poloviny citrónu a uložíme ji stranou. Citrónovou kůru oloupeme, citrón nakrájíme na drobné kostičky, ze zbytků vymačkáme lžíci citrónové šťávy a uchováme ji na později. Nadrobno nakrájené šalotky a prolisovaný česnek osmahneme na 2 lžících másla, podlijeme rybím vývarem a bílým vínem a zredukujeme na čtvrtinu. Humra uvaříme a kuchyňsky upravíme, maso necháme na teplém místě. Vývar uvedeme opět do varu, postupně vmícháme metličkou kousky másla, abychom získali krémovou omáčku. Potom přidáme šťávu, kůru a kostičky citronu. Okořeníme solí a pepřem, podáváme s humrem.