Španělská rybí pánev

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Mušle slávky
  • 100 g Cibule
  • 350 g Sépie
  • 400 g Krevety tygří - loupané
  • 30 g Petržel - nať
  • 150 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 300 g Treska mražená
  • 50 ml Olej stolní
  • 250 ml Víno bílé
  • 20 ml Martell cognac
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 469 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1181 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 259 mg
  • Draslík 905.8 mg
  • Vláknina 3312.5 mg
  • Vitamín A 3312.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi zahřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, opékáme, přidáme sépii nakrájenou na plátky krevety, slávky a na malé kousky nakrájenou tresku. Za častého míchaní opekáme asi 8 minut, až se slávky otevřou. Mezitím spaříme, oloupeme, rozčtvrtíme rajčata a odstraníme semínka a odkrojíme části zbylé po stopce. Do pánve přidáme nadrobno nasekanou petržel, česnek, rajčata, ochutíme solí a bílým pepřem, přilijeme bílé víno a koňak a 15 minut necháme provařit, až pokrm zhoustne. Vypneme zdroj tepla a pokrm zakapeme citrónovou šťávou.

Komentáře k receptu