Rybí ragú s brokolicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 750 g Treska aljašská
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 300 g Brokolice
  • 250 g Brambory
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 150 g Mrkev kořen
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 500 ml Vývar rybí
  • 150 ml Víno bílé
  • 40 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 97 g
  • Sodík 1053 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 81.4 mg
  • Draslík 1487.1 mg
  • Vláknina 11445 mg
  • Vitamín A 11445 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 93.4 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo rozehřejeme ve velkém hrnci a zesklovatíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Očištěnou mrkev nakrájíme na tenká kolečka, brokolici rozebereme na malé růžičky a oboje přidáme do hrnce a krátce podusíme. Oškrábané brambory nakrájíme na malé kostičky, přidáme do hrnce, podlijeme zeleninovým vývarem a povaříme. Zeleninu ochutíme solí, pepřem a tymiánem, přilijeme bílé víno a smetanu a 15 minut povaříme. Ryby nakrájíme na kousky, pokapeme citrónem, osolíme a opepříme, přidáme do ragú a necháme na mírném ohni táhnout 6-8 minut. Ještě dochutíme, kopr nasekáme nadrobno a posypeme jím ragú.

Komentáře k receptu