Tuňák s kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 20 g
- Sodík 566 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 76 mg
- Draslík 581.9 mg
- Vláknina 962.5 mg
- Vitamín A 962.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Polovinu olivového oleje dobře vyšleháme s citrónovou šťávou a směsí potřeme tuňákové steaky, které ještě osolíme, opepříme a okořeníme koriandrem. Přikryté necháme 10 minut odležet. V pánvi zahřejeme zbývající olivový olej a steaky na něm po obou stranách asi 4-5 minut opékáme, vyjmeme a uchováme v teple. Na pánvi ještě asi 3 minuty opečeme kapary, steaky jimi posypeme.