Zapečená treska na česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 16 g
- Sodík 671 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 207 mg
- Draslík 1245.4 mg
- Vláknina 6272.5 mg
- Vitamín A 6272.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.8 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 41.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Před použitím tresku dobře propláchneme. Vložíme do vařící vody a 15 minut necháme mírně vařit. Poté rybu rozebereme na kousky a vybereme kosti.
-
2
Troubu předehřejeme na 180 °C Pekáček vymažeme olejem. Brambory a cibuli nakrájíme na kolečka a naskládáme do pekáčku střídavě s rybími kousky. Pokropíme olejem a dáme péct do trouby. Vejce a drcený česnek rozšleháme ve smetaně, osolíme a opepříme. Po 10 minutách směs v troubě zalijeme a dáme péct na dalších 30 minut. Podáváme ozdobené nasekanou petrželí.