Rybí karbanátky s mangem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Treska aljašská
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 30 g Zázvor celý
  • 400 g Mango
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 2 krajíc Chléb toastový
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 20 ml Limetka
  • 30 ml Ocet malinový
  • 6 ml Olej olivový
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 606 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 225.1 mg
  • Draslík 774.6 mg
  • Vláknina 5244.5 mg
  • Vitamín A 5244.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.1 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Toastový chléb nakrájíme na kostičky, dáme do mísy a zalijeme smetanou. Chilli papričku zbavíme semínek a na jemno ji nasekáme. Koriandr nasekáme nahrubo, zázvor oloupeme a prolisujeme lisem na česnek. Filety nakrájíme na kostičky a rozdrtíme v kuchyňském robotu. Přidáme toastový chléb, vejce a žloutek a také kořenící přísady chilli, koriandr, šťávu z limetky a zázvor. Promícháme, vytvarujeme osm karbanátků, které dáme na 30 minut do chladničky. V mezičase oloupeme mango, dužninu uvolníme od pecky a nakrájíme na plátky.

  • 2

    V pánví rozehřejeme olej a 20 g másla a rybí karbanátky z každé strany 5 minut dozlatova opékáme. Mango opečeme na zbývajícím másle na druhé pánví, ochutíme červeným pepřem a octem a rozložíme na talíře, na něj položíme rybí karbanátky a podáváme.

Komentáře k receptu