Rybí karbanátky s mangem
Suroviny
- 500 g Treska aljašská
- 20 g Koriandr čerstvý
- 30 g Zázvor celý
- 400 g Mango
- 50 g Máslo čerstvé
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 2 krajíc Chléb toastový
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 20 ml Limetka
- 30 ml Ocet malinový
- 6 ml Olej olivový
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 19 g
- Sodík 606 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 225.1 mg
- Draslík 774.6 mg
- Vláknina 5244.5 mg
- Vitamín A 5244.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.1 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Toastový chléb nakrájíme na kostičky, dáme do mísy a zalijeme smetanou. Chilli papričku zbavíme semínek a na jemno ji nasekáme. Koriandr nasekáme nahrubo, zázvor oloupeme a prolisujeme lisem na česnek. Filety nakrájíme na kostičky a rozdrtíme v kuchyňském robotu. Přidáme toastový chléb, vejce a žloutek a také kořenící přísady chilli, koriandr, šťávu z limetky a zázvor. Promícháme, vytvarujeme osm karbanátků, které dáme na 30 minut do chladničky. V mezičase oloupeme mango, dužninu uvolníme od pecky a nakrájíme na plátky.
-
2
V pánví rozehřejeme olej a 20 g másla a rybí karbanátky z každé strany 5 minut dozlatova opékáme. Mango opečeme na zbývajícím másle na druhé pánví, ochutíme červeným pepřem a octem a rozložíme na talíře, na něj položíme rybí karbanátky a podáváme.