Mořský vlk v bramborové košilce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 26 g
- Sodík 626 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 87 mg
- Draslík 824.7 mg
- Vláknina 4417.5 mg
- Vitamín A 4417.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety osušíme, pokapeme šťávou z 1 citrónu, okořeníme solí a pepřem. Brambory oloupeme, nakrájíme na tenoučké plátky a vějířovitě je rozložíme na filety. V pánvi zahřejeme olivový olej, opatrně do něj vložíme ryby bramborami směrem dolů a 4 minuty opékáme, pak ryby otočíme, pánev přemístíme do předehřáté trouby a pečeme 10 minut při 160 °C. V pánvi zahřejeme máslo, přidáme bylinky a zbývající citrónovou šťávu, okořeníme solí a pepřem. Ryby rozdělíme na talíře a přelijeme horkou bylinkovou omáčkou.