Mořská štika s kapary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 50 g Petržel - nať
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Kapary
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 600 g Mořská štika - filety
  • 40 ml Olej olivový
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 424 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 552 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 76.5 mg
  • Draslík 584.7 mg
  • Vláknina 2907.5 mg
  • Vitamín A 2907.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí filety okořeníme solí a pepřem a lehce poprášíme moukou. V pánvi zahřejeme olivový olej a filety opékáme asi 4 minuty po obou stranách. Přidáme lžíci másla a snítku kopru, ještě 10 minut necháme táhnout v troubě při 160 °C. V pánvi zahřejeme máslo, přidáme nadrobno nasekanou chilli papričku, kapary a drobně nasekaný česnek, krátce podusíme, přidáme citrónovou šťávu a nasekanou petržel, promícháme, okořeníme solí a pepřem a rozdělíme na talíře na rybí filety.

Komentáře k receptu