Těstoviny s krevetami v rajčatové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 450 g Těstoviny Tagliatelle
  • 350 g Krevety tygří - loupané
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 551 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 420 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 89 g
  • Cholesterol 91.9 mg
  • Draslík 246.5 mg
  • Vláknina 8479.3 mg
  • Vitamín A 8479.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V rendlíku na 2 lžících oleje restujeme drobně posekaný česnek, až zrůžoví. Přidáme nakrájená rajčata s nálevem, chilli papričky, které jsme zbavili semínek a pokrájeli na drobné nudličky a vaříme na mírném plameni zhruba 1/2 hodiny.

  • 2

    V hrnci se slanou vodou uvaříme těstoviny na skus, přecedíme je a vsypeme zpět do hrnce. Necháme hrnec na teple.

  • 3

    V pánvi na zbylém oleji při vysoké teplotě restujeme vyloupané krevety, až maso zrůžoví. Usmažené krevety vmícháme do rajčatové omáčky, přimícháme 2 lžíce posekané petrželové nati a na mírném plameni pomalu provaříme.

  • 4

    Těstoviny vsypeme na mísu, zalijeme omáčkou, ozdobíme drobně nakrájenou petrželovou natí a ihned podáváme.

Komentáře k receptu