Králičí terina na víně se zeleným hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Hrášek
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 4 ks Nové koření celé
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Králičí stehna
  • 4 dl Víno bílé
  • 2 dl Voda pitná
  • 3 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 539 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 293 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 82.5 mg
  • Draslík 970.5 mg
  • Vláknina 38436.6 mg
  • Vitamín A 38436.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vložíme omytá vykostěná králičí stehna, sůl, oloupanou

  • 2

    pokrájenou cibuli, nové koření, celý pepř, tymián a zalijeme 4 dl bílého vína a 2 dl vody. Maso vaříme zvolna asi 1 hodinu (i více).

  • 3

    Uvařené maso vyjmeme, pokrájíme na kousky a vývar přecedíme a znovu ho prudce vaříme, až nám zůstane pouze 150 ml.

  • 4

    Žampiony očistíme, omyjeme, pokrájíme na plátky, které dáme vařit do smetany. Zvolna je vaříme přibližně 20 minut, pak je rozmixujeme i se zbytkem smetany a přidáme ke zbylému vývaru.

  • 5

    Očištěné omyté mrkve rozkrojíme napůl a se zmraženým hráškem je povaříme 3 minuty v osolené vodě. Pak zeleninu scedíme a necháme odkapat.

  • 6

    Nádobu na terinu vypláchneme studenou vodou, vyložíme ji potravinářskou fólií a postupně budeme skládat vrstvy. Na dno dáme zeleninu, pak zalijeme 1/2 smetanovým pyré, poklademe masem, na ně dáme zeleninu a opět zalijeme smetanovým pyré. Povrch zakryjeme fólií, stlačíme a dáme do chladničky na 6 hodin ztuhnout.

  • 7

    Ztuhlou králičí terinu vyklopíme, nakrájíme porce a podáváme.

Komentáře k receptu