Makrely na grilu s cayenským pepřem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 533 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 40 g
- Sodík 666 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 140 mg
- Draslík 690.3 mg
- Vláknina 1356 mg
- Vitamín A 1356 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy dáme olivový olej, přidáme citrónovou šťávu, nastrouhanou cibuli a promícháme. Přidáme drcený bílý pepř, cayenský pepř, sůl a vše důkladně promícháme. Do marinády vložíme očištěné filety a necháme asi hodinu v chladničce odležet. Poté je z marinády vyjmeme, na grilovací nebo běžné pánvi je po každé straně 4-5 minut grilujeme nebo opékáme, přemístíme na předehřátý talíř a ihned podáváme.