Makrely na grilu s cayenským pepřem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 800 g Makrela - filety
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř cayenský
  • 50 ml Olej olivový
  • 60 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 533 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 666 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 140 mg
  • Draslík 690.3 mg
  • Vláknina 1356 mg
  • Vitamín A 1356 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme olivový olej, přidáme citrónovou šťávu, nastrouhanou cibuli a promícháme. Přidáme drcený bílý pepř, cayenský pepř, sůl a vše důkladně promícháme. Do marinády vložíme očištěné filety a necháme asi hodinu v chladničce odležet. Poté je z marinády vyjmeme, na grilovací nebo běžné pánvi je po každé straně 4-5 minut grilujeme nebo opékáme, přemístíme na předehřátý talíř a ihned podáváme.

Komentáře k receptu