Makarony po milánsku
Suroviny
- 250 g Špagety, Makarony
- 40 g Sýr Gruyére
- 40 g Sýr Parmezán
- 30 g Žampiony čerstvé
- 30 g Lanýž
- 50 g Máslo čerstvé
- 40 g Hovězí maso vařené
- 40 g Šunka dušená
- 100 ml Hovězí vývar základní
- 120 ml Omáčka rajčatová
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 450 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 19 g
- Sodík 635 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 47.8 mg
- Draslík 321.6 mg
- Vláknina 5279.5 mg
- Vitamín A 5279.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Makarony uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat.
-
2
Šunku a vařené hovězí maso nakrájíme na kostičky, žampiony a lanýže na plátky. Na pánvi rozpustíme 1 lžíci másla, přisypeme kostičky masa a plátky hub, krátce orestujeme. Podlijeme trochou vývaru, promícháme, necháme tekutinu trochu odpařit a stáhneme z ohně.
-
3
Do těstovin vmícháme 1 lžíci másla, sůl, pepř, oba strouhané sýry a nakonec přimícháme směs z pánve.
-
4
Rozdělíme na talíře a podáváme s rajčatovou omáčkou.