Makarony po milánsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Špagety, Makarony
  • 40 g Sýr Gruyére
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 30 g Žampiony čerstvé
  • 30 g Lanýž
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 40 g Hovězí maso vařené
  • 40 g Šunka dušená
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 120 ml Omáčka rajčatová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 450 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 635 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 47.8 mg
  • Draslík 321.6 mg
  • Vláknina 5279.5 mg
  • Vitamín A 5279.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Makarony uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Šunku a vařené hovězí maso nakrájíme na kostičky, žampiony a lanýže na plátky. Na pánvi rozpustíme 1 lžíci másla, přisypeme kostičky masa a plátky hub, krátce orestujeme. Podlijeme trochou vývaru, promícháme, necháme tekutinu trochu odpařit a stáhneme z ohně.

  • 3

    Do těstovin vmícháme 1 lžíci másla, sůl, pepř, oba strouhané sýry a nakonec přimícháme směs z pánve.

  • 4

    Rozdělíme na talíře a podáváme s rajčatovou omáčkou.

Komentáře k receptu