Kambala na sektu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 466 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 64 g
- Sodík 674 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 133.3 mg
- Draslík 747.4 mg
- Vláknina 5183.3 mg
- Vitamín A 5183.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 474 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 210 °C. Filety rozpůlíme, zeleninu, mimo fazolek, oloupeme a nakrájíme na nudličky. Fazolky opláchneme, odstraníme nitku a oba konce a přepůlíme je. V kastrůlku rozpustíme 20 g másla a pří mírné teplotě v něm zeleninu 5 minut podusíme. Nakonec osolíme, opepříme, scedíme a necháme okapat. Tekutinu uchováme. Šalotku drobně nakrájíme a 2-3 minuty ji lehce osmahneme. Přidáme sekt a vývar ze zeleniny a za pravidelného míchání při mírné teplotě zredukujeme na polovinu.
-
2
Z alobalu odstřihneme 6 čtverců, ze kterých připravíme balíčky. Na každý čtverec vložíme 2 kousky ryby, osolíme, lehce ochutíme pepřem a přidáme 2 lžíce podušené zeleniny. Balíčky uzavřeme tak, aby uvnitř zbylo místo. Vložíme je na prostřední rošt do trouby a pečeme 7 minut.
-
3
Do směsí vína a šalotky přidáme smetanu a za stálého míchání přivedeme k varu. Poté zmírníme teplotu a po kouscích přidáme zbytek másla. Omáčku našleháme metličkou a případně dochutíme solí a pepřem.
-
4
Na předehřáté talíře rozdělíme omáčku, na kterou opatrně vložíme obsah balíčku, dozdobíme snítkami kopru nebo lístky petržele.