Kručeniky volyňské

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Slanina vepřová
  • 200 g Žampiony - sterilované
  • 30 g Sůl
  • 150 g Tuk
  • 533 g Zelí hlávkové bílé
  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 130 g Protlak rajčatový
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 336 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1665 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 64.6 mg
  • Draslík 201.5 mg
  • Vláknina 3940 mg
  • Vitamín A 3940 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky, které do šíře rozklepeme a osolíme je.

  • 2

    Hlávkové zelí očistíme, rozkrojíme, zbavíme košťálu a na drobné nudličky nakrájíme. Zelí zalijeme vařící vodou a krátce povaříme. Potom zelí scedíme, necháme okapat, přidáme rozpuštěnou slaninu nakrájenou na kostičky, polovinu na plátky nakrájených žampionů a část rajčatového protlaku. Promícháme a necháme prochladnout.

  • 3

    Do středu plátků dáme část ochuceného zelí, plátky zavineme a upevníme párátkem a na povrchu osolíme.

  • 4

    Závitky na tuku opečeme, podlijeme trochou vývaru a za občasného obracení a podlévání dusíme doměkka.

  • 5

    Měkké závitky vyjmeme a odstraníme párátka. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou hladkou moukou, osmahneme dorůžova, zalijeme vlažným vývarem a rozšleháme. Za občasného promíchání povaříme. Přidáme druhou část rajčatového protlaku a ještě povaříme.

  • 6

    Šťávu přecedíme zpět na závitky, přidáme zbylé žampiony a vše společně podusíme.

Komentáře k receptu