Kručeniky volyňské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1665 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 64.6 mg
- Draslík 201.5 mg
- Vláknina 3940 mg
- Vitamín A 3940 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky, které do šíře rozklepeme a osolíme je.
-
2
Hlávkové zelí očistíme, rozkrojíme, zbavíme košťálu a na drobné nudličky nakrájíme. Zelí zalijeme vařící vodou a krátce povaříme. Potom zelí scedíme, necháme okapat, přidáme rozpuštěnou slaninu nakrájenou na kostičky, polovinu na plátky nakrájených žampionů a část rajčatového protlaku. Promícháme a necháme prochladnout.
-
3
Do středu plátků dáme část ochuceného zelí, plátky zavineme a upevníme párátkem a na povrchu osolíme.
-
4
Závitky na tuku opečeme, podlijeme trochou vývaru a za občasného obracení a podlévání dusíme doměkka.
-
5
Měkké závitky vyjmeme a odstraníme párátka. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou hladkou moukou, osmahneme dorůžova, zalijeme vlažným vývarem a rozšleháme. Za občasného promíchání povaříme. Přidáme druhou část rajčatového protlaku a ještě povaříme.
-
6
Šťávu přecedíme zpět na závitky, přidáme zbylé žampiony a vše společně podusíme.