BBB Perníčky
Suroviny
- 112 g Máslo čerstvé
- 80 g Med včelí
- 330 g Mouka mandlová
- 2 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Voda pitná
- 1 kávová lžička Soda jedlá
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Nové koření mleté
- 1 špetka Hřebíček mletý
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 špetka Zázvor celý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 43 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 4 g
- Sodík 15 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 7.1 mg
- Vláknina 96 mg
- Vitamín A 96 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 180°C. Vymažeme plech. Oloupeme si zázvor a nastrouháme ho.
-
2
Všechny přísady mícháme v míse, dokud těsto nebude dost suché a nebude se lepit. Bude-li potřeba, přidáme více mandlové mouky. Na plechu tvarujeme z těsta kulaté bochánky a přitlačíme je k plechu, aby vznikly kulaté perníčky.
-
3
Pečeme 10-15 minut nebo dokud okraje nezačnou zlátnout.