Jogurtový sýr
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 16 g
- Sodík 225 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 63.7 mg
- Draslík 759.5 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jogurtový sýr vznikne filtrováním jogurtu. Na sítko nebo cedník dáme jemnou gázu a nahoru nalijeme jogurt. Pod to dáme misku nebo jinou nádobu, do které bude odkapávat tekutá syrovátka. Přikryjeme a necháme v lednici 6-8 hodin.
-
2
Když tekutá syrovátka prokape, můžeme jí odstranit - jogurtový sýr je to, co zůstane v sítku.