Sardinky a lá Korfu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 6 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 100 g Oregano čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Česnek
  • 3 dl Olej olivový
  • 2 dl Citronová šťáva
  • 1 kg Sardinka obecná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1101 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 103 g
  • Sodík 583 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 159.1 mg
  • Vláknina 850 mg
  • Vitamín A 850 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sardinky omyjeme, osušíme a rozložíme na pekáč. Poprášíme hladkou moukou a zalijeme citronovou šťávou. Osolíme, opepříme, posypeme nasekaným česnekem a oreganem, zalijeme olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut, až mají sardinky zlatavou barvu.

Komentáře k receptu