Brioškový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Hrozinky
  • 5 g Kandovaná pomerančová kůra
  • 125 g Cukr moučkový
  • 250 g Chléb celozrnný pšeničný
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 572 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 361 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 211.5 mg
  • Draslík 401.2 mg
  • Vláknina 10402.5 mg
  • Vitamín A 10402.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko nalijeme do hrnce a přidáme rozpůlený vanilkový lusk, dáme ohřát až téměř k varu.

  • 2

    Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem a pomalu a za stálého míchání vlijeme do horkého mléka.

  • 3

    Zapékací nádobu vymažemé máslem a přelijeme do ní mléčnou směs.

  • 4

    Chleba nakrájíme na krajíčky a ponoříme do mléčné směsi, krajíce se mezi sebou lehce překrývají.

  • 5

    Posypeme rozinkami a pomerančovou kůrou a dáme zapéct ve vodní lázni při 220 °C na 30 minut.

Komentáře k receptu