Brioškový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 19 g
- Sodík 361 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 211.5 mg
- Draslík 401.2 mg
- Vláknina 10402.5 mg
- Vitamín A 10402.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mléko nalijeme do hrnce a přidáme rozpůlený vanilkový lusk, dáme ohřát až téměř k varu.
-
2
Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem a pomalu a za stálého míchání vlijeme do horkého mléka.
-
3
Zapékací nádobu vymažemé máslem a přelijeme do ní mléčnou směs.
-
4
Chleba nakrájíme na krajíčky a ponoříme do mléčné směsi, krajíce se mezi sebou lehce překrývají.
-
5
Posypeme rozinkami a pomerančovou kůrou a dáme zapéct ve vodní lázni při 220 °C na 30 minut.