Pečená pochoutka z červené papriky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1145 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 94 g
- Sodík 257 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 339.3 mg
- Vláknina 23259 mg
- Vitamín A 23259 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 181.9 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 200 °C nebo na stupeň 6. Pokud máme troubu s grilem, nastavíme ji na gril. Červené a oranžové papriky pečeme v troubě tak dlouho, dokud slupka nezačne černat a papriky nezměknou. Vytáhneme je z trouby a necháme vychladnout. Odloupneme slupku, rozkrojíme napůl a vyjmeme semínka.
-
2
Papriky nakrájíme najemno, smícháme s olivovým olejem a utřeným česnekem. Přidáme sůl a pepř. Dáme do sterilizované sklenice a před podáváním necháme marinovat alespoň den.