Šunkové suflé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 380 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 28 g
- Sodík 79 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 172.2 mg
- Draslík 39.7 mg
- Vláknina 887.3 mg
- Vitamín A 887.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mléko ohřejeme a postupně do něj vmícháme všechnu mouku a 100 g rozpuštěného másla. Osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Ze směsi uvaříme bešamelovou omáčku.
-
2
Šunku umeleme najemno a vmícháme do připravené omáčky. Přidáme jemně nastrouhaný sýr a vaječné žloutky. Dobře promícháme.
-
3
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a přidáme k vzniklé bešamelové směsi.
-
4
Zapékací formu vytřeme máslem a naplníme bešamelovou omáčkou.
-
5
Pečeme při 200 °C cca 30 minut.
-
6
Ihned podáváme.