Kořeněné máslo GHEE
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 6816 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 752 g
- Sodík 20 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 1092 mg
- Draslík 449.2 mg
- Vláknina 7992.2 mg
- Vitamín A 7992.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1002.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velkém hrnci pomalu rozpustíme na mírném plameni máslo; nenecháme ho zhnědnout. Přivedeme máslo k varu a vmícháme nahrubo nasekanou cibuli a česnek, oloupaný a nastrouhaný zázvor, hřebíček, kurkumu, skořici, muškátový oříšek a chilli koření. Snížíme plamen a necháme v nezakrytém hrnci probublat 45 minut. Mléčná usazenina na dně hrnce by měla zezlátnout a máslo nahoře by mělo být průhledné.
-
2
Čirou tekutinu pomalu nalijeme přes jemnou gázu do misky.
-
3
Mléčnou usazeninu odstraníme, stejně tak i veškeré další usazeniny z tekutiny.
-
4
Tekuté ghee nalijeme do sklenice. Pořádně uzavřeme a uchováme v lednici maximálně 2 měsíce.