Kořeněné máslo GHEE

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 910 g Máslo čerstvé
  • 12 g Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Hřebíček
  • 1 špetka Kardamom
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 10 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 6816 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 752 g
  • Sodík 20 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 1092 mg
  • Draslík 449.2 mg
  • Vláknina 7992.2 mg
  • Vitamín A 7992.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1002.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci pomalu rozpustíme na mírném plameni máslo; nenecháme ho zhnědnout. Přivedeme máslo k varu a vmícháme nahrubo nasekanou cibuli a česnek, oloupaný a nastrouhaný zázvor, hřebíček, kurkumu, skořici, muškátový oříšek a chilli koření. Snížíme plamen a necháme v nezakrytém hrnci probublat 45 minut. Mléčná usazenina na dně hrnce by měla zezlátnout a máslo nahoře by mělo být průhledné.

  • 2

    Čirou tekutinu pomalu nalijeme přes jemnou gázu do misky.

  • 3

    Mléčnou usazeninu odstraníme, stejně tak i veškeré další usazeniny z tekutiny.

  • 4

    Tekuté ghee nalijeme do sklenice. Pořádně uzavřeme a uchováme v lednici maximálně 2 měsíce.

Komentáře k receptu