Locika dušená s parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Karotka
  • 50 g Slanina vepřová
  • 80 g Sýr Parmezán
  • 50 g Cibule
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 120 ml Omáčka rajčatová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Locika salátová
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 205 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1002 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 22.1 mg
  • Draslík 831.7 mg
  • Vláknina 10069.5 mg
  • Vitamín A 10069.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.3 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Karotku s cibulí pokrájíme nahrubo, slaninu na nudličky a lociky rozčtvrtíme.

  • 2

    Na hlubší pánvi rozehřejeme máslo a přisypeme nudličky slaniny. Opékáme asi minutu, přidáme karotku s cibulí a ještě chvilku podusíme. Pánev se všemi surovinami překlopíme do pekáče, přiložíme lociky, posypeme posekanou petrželkou, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, pekáč zakryjeme a vložíme do trouby. Dusíme 15 minut. Pekáč odkryjeme, přilijeme rajčatovou omáčku, posypeme strouhaným parmezánem a odkryté ještě chvilku povaříme, aby se rozehřál sýr.

  • 3

    Podáváme k pokrmům s rýží.

Komentáře k receptu