Krevetové paštičky s Hermelínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Listové těsto
  • 125 g Krevety tygří - loupané
  • 125 g Zakysaná smetana
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 120 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Kerblík
  • 1 dl Vaječný bílek slepičí
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 584 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 407 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 159 mg
  • Draslík 427.2 mg
  • Vláknina 3771 mg
  • Vitamín A 3771 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si upečeme paštičky z listového těsta. Na pomoučeném válu

  • 2

    si z listového těsta rozválíme plát silný přibližně 4 mm. Kulatou formičkou vykrojíme kolečka o průměru do 10 cm.

  • 3

    Z 2/3 těchto koleček opět vypichujeme menší kolečka o průměru 8 cm, která odložíme na plech vyložený pečícím papírem. Tato malá kolečka potřeme rozšlehaným bílkem a dáme do předehřáté trouby upéct dozlatova. Pečeme při 200 °C asi 5-8 minut. Upečená kolečka použijeme jako pokličku na paštičky. Paštičky ve formě košíčků vytvoříme tak, že plné kolečko potřeme rozšlehaným bílkem, na který položíme jeden kroužek, ten také potřeme bílkem a na něj položíme druhý kroužek těsta. Připravíme si dva plechy vyložené pečícím papírem. Když na jednom plechu máme upečené "pokličky", dáme upéct paštičky "košíčky" na druhém plechu, které pečeme 8-12 minut dozlatova.

  • 4

    Připravíme si náplň do paštiček. Malé žampiony očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme nadrobno. Kerblík opláchneme, necháme odkapat, odložíme si pár snítek na ozdobu a ostatní kerblík posekáme nadrobno.

  • 5

    V pánvi na rozpuštěném másle zpěníme cibuli, potom k ní přidáme žampiony a dusíme do doby, až se nám odpaří tekutina. Potom přilijeme bílé víno a vaříme tak dlouho, až se nám odpaří polovina tekutiny. Pak přimícháme zakysanou smetanu, necháme přejít varem a pánev s ingrediencemi odstavíme. Žampiony v omáčce osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou podle chuti. Přimícháme pokrájený kerblík s uvařenými krevetami a touto náplní naplníme teplé paštičky.

  • 6

    Na každou naplněnou paštičku položíme "pokličku", na ni dáme plátek Hermelínu se snítkou kerblíku a servírujeme.

Komentáře k receptu