Špízy z ďasa s pikantní marinádou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 651 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 36 g
- Sodík 565 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 62.5 mg
- Draslík 1876 mg
- Vláknina 11697.5 mg
- Vitamín A 11697.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 112.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháním všech ingrediencí připravíme marinádu. Očištěného ďasa nakrájíme na kostičky, promícháme s marinádou a necháme 1-2 hodiny v chladu odležet. Rybí kostky vyjmeme z marinády a napícháme na špízové jehly, marinádu rozdělíme na poloviny. Očištěné papriky rozpůlíme a potřeme olivovým olejem. Na gril klademe společně špízy i půlky paprik, za stálého potírání marinádou opékáme. Ryby dozlatova, papriky dohněda.
-
2
Zbytek marinády vložíme do kastrůlku, přidáme čerstvou nahrubo nasekanou bazalku a pozvolna 2 minuty provaříme. Dochutíme solí a pepřem a naplníme do polovin paprik.
-
3
Na talíři podáváme špízy s polovinami plněných paprik ozdobené bazalkovými snítkami.