Mořské plody na červeném víně
Suroviny
- 500 g Mušle v nálevu
- 170 g Krevety tygří - loupané
- 255 g Sépie
- 160 ml Víno červené
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Citrony
- 1 ks Bageta
- 1 špetka Pepř cayenský
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 585 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 13 g
- Sodík 2093 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 186 mg
- Draslík 1108.8 mg
- Vláknina 7460.3 mg
- Vitamín A 7460.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krevety omyjeme, sépie opláchneme a nakrájíme na kolečka. Obojí necháme okapat. Česnek prolisujeme a také odložíme.
-
2
Rajčata necháme asi na 30 sekund spařit ve vroucí vodě, poté je oloupeme, odstraníme semínka a rajčata nakrájíme na kostičky.
-
3
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na pánvi na rozehřátém oleji. Když cibulka zesklovatí, přidáme k ní krevety, sépie a nakládané mušle. Směs mořských plodů krátce osmahneme.
-
4
Přilijeme víno a vmícháme rajčata, rajčatový protlak, prolisovaný česnek, chilli a pepř. Za občasného míchání dusíme 15 minut.
-
5
Petrželovou nať nasekáme najemno. Když jsou mořské plody podušené, přimícháme k nim petrželku a pokrm ještě 3 minuty podusíme.
-
6
Podáváme rozložené na plátcích bagety a ozdobené kolečky citronu.