Mořské plody na červeném víně

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mušle v nálevu
  • 170 g Krevety tygří - loupané
  • 255 g Sépie
  • 160 ml Víno červené
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Bageta
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 585 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 2093 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 186 mg
  • Draslík 1108.8 mg
  • Vláknina 7460.3 mg
  • Vitamín A 7460.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety omyjeme, sépie opláchneme a nakrájíme na kolečka. Obojí necháme okapat. Česnek prolisujeme a také odložíme.

  • 2

    Rajčata necháme asi na 30 sekund spařit ve vroucí vodě, poté je oloupeme, odstraníme semínka a rajčata nakrájíme na kostičky.

  • 3

    Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na pánvi na rozehřátém oleji. Když cibulka zesklovatí, přidáme k ní krevety, sépie a nakládané mušle. Směs mořských plodů krátce osmahneme.

  • 4

    Přilijeme víno a vmícháme rajčata, rajčatový protlak, prolisovaný česnek, chilli a pepř. Za občasného míchání dusíme 15 minut.

  • 5

    Petrželovou nať nasekáme najemno. Když jsou mořské plody podušené, přimícháme k nim petrželku a pokrm ještě 3 minuty podusíme.

  • 6

    Podáváme rozložené na plátcích bagety a ozdobené kolečky citronu.

Komentáře k receptu