Kyjevská roštěná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 20 g Sůl
  • 112 g Salám jemný
  • 150 g Tuk
  • 750 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 80 g Vejce slepičí
  • 150 g Okurky nakládané
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Slanina vepřová
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 900 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 461 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1179 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 113.2 mg
  • Draslík 359.9 mg
  • Vláknina 3336 mg
  • Vitamín A 3336 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí roštěnec (nebo hovězí zadní maso) opláchneme a nakrájíme na plátky. Rozklepeme je do šíře a osolíme.

  • 2

    Do středu plátků klademe nudličky salámu, okurky a části vařeného vejce. Plátky zavineme, upevníme je nití nebo párátkem a na povrchu osolíme.

  • 3

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a zpěníme na 2/3 tuku.

  • 4

    Závitky v základu krátce opečeme, podlijeme vodou a přidáme na zbylém tuku zpěněnou mletou papriku. Maso pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení závitky obracíme a doléváme teplou vodou.

  • 5

    Měkké závitky vyjmeme a odstraníme nitě nebo párátka. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a rozšleháme. Za občasného míchání provaříme.

  • 6

    Asi v polovině varu přilijeme smetanu. Provařenou omáčku procedíme přes hustý cedník na maso, osolíme a ještě krátce povaříme.

  • 7

    Slaninu nakrájenou na menší kostičky částečně roztavíme a vlijeme do hotové omáčky. Vše krátce povaříme.

Komentáře k receptu