Artyčoky á la Roscoff
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1090 kcal
- Sacharidy 215 g
- Tuky 26 g
- Sodík 2019 mg
- Bílkoviny 69 g
- Uhlovodany 211 g
- Cholesterol 229 mg
- Draslík 7458.3 mg
- Vláknina 216378 mg
- Vitamín A 216378 mg
- Vitamín B6 2.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 234 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 41.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
2 l vody osolíme a uvedeme k varu.
-
2
V trošce osolené vody rozmícháme mouku a vlijeme do hrnce k vařící se vodě.
-
3
Přidáme artyčoky a vaříme 45 minut.
-
4
Uvařené artyčoky necháme okapat stonkem navrch. Odstraníme listy a košťál.
-
5
Sardinky zbavíme kostí a kůže. Polovinu masa rozmačkáme s máslem.
-
6
Vejce uvaříme natvrdo, rozdělíme bílky a žloutky zvlášť a nakrájíme na drobné kousky.
-
7
Uvařené artyčoky naplníme z poloviny sardinkami s máslem, doplníme zbytkem masa a nakrájenými vejci.