Marinované chobotnice se sladkou chilli zálivkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 90 g Koriandr čerstvý
  • 30 g Cukr třtinový
  • 130 ml Olej olivový
  • 90 ml Citronová šťáva
  • 20 ml Omáčka sladkokyselá
  • 30 ml Vývar rybí
  • 3 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Chobotnice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 542 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 630 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 120.1 mg
  • Draslík 1080.4 mg
  • Vláknina 1810 mg
  • Vitamín A 1810 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 40.7 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuchyňsky připravené baby chobotničky opláchneme vodou a necháme okapat na papírové kuchyňské utěrce.

  • 2

    V míse připravíme marinádu smícháním oleje, česneku, části nasekaného koriandru, 1 chilli papričky a části citrónové šťávy. Přidáme chobotničky, dobře promícháme a necháme minimálně 4 hodiny, nejlépe přes noc v chladu marinovat.

  • 3

    Rozehřejeme gril, chobotničky asi 3-4 minuty za stálého otáčení opékáme, často přeléváme marinádou, aby byly stále vlhké. Nesmíme grilovat příliš dlouho, jinak ztvrdnou.

  • 4

    Podáváme teplé, přelité zálivkou, kterou připravíme pečlivým promícháním chilli papričky, citrónové šťávy, hnědého cukru, rybího vývaru, koriandru a sladkokyselé omáčky.

Komentáře k receptu