Marinované chobotnice se sladkou chilli zálivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 35 g
- Sodík 630 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 120.1 mg
- Draslík 1080.4 mg
- Vláknina 1810 mg
- Vitamín A 1810 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 40.7 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuchyňsky připravené baby chobotničky opláchneme vodou a necháme okapat na papírové kuchyňské utěrce.
-
2
V míse připravíme marinádu smícháním oleje, česneku, části nasekaného koriandru, 1 chilli papričky a části citrónové šťávy. Přidáme chobotničky, dobře promícháme a necháme minimálně 4 hodiny, nejlépe přes noc v chladu marinovat.
-
3
Rozehřejeme gril, chobotničky asi 3-4 minuty za stálého otáčení opékáme, často přeléváme marinádou, aby byly stále vlhké. Nesmíme grilovat příliš dlouho, jinak ztvrdnou.
-
4
Podáváme teplé, přelité zálivkou, kterou připravíme pečlivým promícháním chilli papričky, citrónové šťávy, hnědého cukru, rybího vývaru, koriandru a sladkokyselé omáčky.