Chobotničky s bílým vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 426 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1067 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 656.4 mg
- Vláknina 3370 mg
- Vitamín A 3370 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.8 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chobotničky očistíme a omyjeme pod tekoucí vodou. V páni zahřejeme olivový olej, osmahneme oloupaný česnek, přidáme dobře osušené chobotničky a asi 2 minuty opékáme dorůžova. Přidáme víno, promícháme a vaříme, dokud se víno neodpaří. Dochutíme solí, pepřem a nakrájenou chilli papričkou a krátce provaříme. Sejmeme z plotýnky a necháme vychladnout. Dozdobíme nasekanou petrželí.
-
2
Podáváme s pečenými plátky ciabatty, potřenými česnekem a pokapanými olivovým olejem.