Kuřecí maso zapečené s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Lanýž
  • 35 g Máslo čerstvé
  • 80 g Sýr Gruyére
  • 50 g Cibule
  • 400 g Brambory pečené
  • 250 ml Bešamel
  • 3 ml Omáčka sójová
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 684 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 837 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 132.9 mg
  • Draslík 1423.9 mg
  • Vláknina 17554.5 mg
  • Vitamín A 17554.5 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso nakrájíme na malé řízečky, cibuli nadrobno, houby na plátky, sýr nastrouháme.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, vložíme řízečky a orestujeme z obou stran. Přisypeme cibuli, houby, podlijeme vývarem, zakápneme sójovou omáčkou, osolíme a opepříme. Dusíme asi 5 minut, dokud se tekutina úplně neodpaří.

  • 3

    Směs z pánve vložíme do zapékací misky, zalijeme bešamelem, pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme strouhaným sýrem. Pečeme v troubě asi 15 minut.

  • 4

    Podáváme s opečeným bramborem.

Komentáře k receptu