Malé lososí paštiky s krevetami
Suroviny
- 400 g Losos - filety
- 150 g Slanina vepřová
- 40 g Krevety tygří - loupané
- 10 g Kopr čerstvý
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 2 plátek Želatina
- 0.4 dl Voda pitná
- 0.5 dl Vývar rybí
- 3.5 polévková lžíce Majonéza
- 3.5 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 34 g
- Sodík 704 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 91 mg
- Draslík 441.6 mg
- Vláknina 177 mg
- Vitamín A 177 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé nebo rozmražené plátky lososa osolíme, opepříme, obalíme
-
2
každý zvlášť do tenkých plátků slaniny a následně do alobalu. Takto připravenou rybu dáme do předehřáté trouby upéct. Pečeme 10-15 minut při 170 °C. Upečeného lososa rozbalíme, necháme vychladnout, šťávu zachytíme a odložíme do mísy.
-
3
Upečeného lososa se slaninou pokrájíme na drobné kousky a dáme do mísy k zachycenému rybímu výpeku.
-
4
Želatinu dáme nabobtnat do studené vody.
-
5
Omytý kopr (kromě 8 snítek) drobně nakrájíme a spolu s pepřem, majonézou, smetanou a citronovou šťávou přidáme k lososu. Pak přidáme krevety a lehce promícháme.
-
6
Želatinu vymačkáme, rozpustíme v trošce teplého vývaru a zamícháme do rybí směsi. Nakonec dochutíme solí a pepřem.
-
7
Skleněné misky vypláchneme vodou, do každé položíme 2 snítky kopru, plátek uzeného lososa, vlašský ořech a naplníme je rybí paštikou až po povrch. Každou plnou miskou poklepeme na prkénko, aby paštika sedla a unikl případný vzduch. Misky zakryjeme fólií a dáme do druhého dne do chladničky zatuhnout na 10-12 hodin.
-
8
Druhý den každou misku vyklopíme na talíř a servírujeme s omytými čerstvými listy hlávkového salátu.