Pečené kuře na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1162 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 71 g
- Sodík 870 mg
- Bílkoviny 75 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 342.4 mg
- Draslík 1193.9 mg
- Vláknina 4644.5 mg
- Vitamín A 4644.5 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí játra a plátky žampionů orestujeme na másle, posypeme posekanou petrželkou a vložíme do pekáče.
-
2
Kuře dobře omyjeme, osolíme, opepříme, potřeme rozpuštěným máslem a dáme do pekáče k játrům a houbám. Pekáč dáme do trouby a za občasného podlévání vývarem pečeme 30 minut. Nyní podlijeme kuře vínem Madeira, přidáme plátky lanýže, pekáč zakryjeme a dopečeme v troubě 20 minut.
-
3
Kuře naporcujeme a podáváme s vařenými bramborami.