Pečené kuře na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Petržel kudrnka
  • 1500 g Kuře
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 50 g Játra kuřecí
  • 50 g Žampiony čerstvé
  • 30 g Lanýž
  • 400 g Brambory vařené
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 200 ml Víno madeira
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1162 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 870 mg
  • Bílkoviny 75 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 342.4 mg
  • Draslík 1193.9 mg
  • Vláknina 4644.5 mg
  • Vitamín A 4644.5 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí játra a plátky žampionů orestujeme na másle, posypeme posekanou petrželkou a vložíme do pekáče.

  • 2

    Kuře dobře omyjeme, osolíme, opepříme, potřeme rozpuštěným máslem a dáme do pekáče k játrům a houbám. Pekáč dáme do trouby a za občasného podlévání vývarem pečeme 30 minut. Nyní podlijeme kuře vínem Madeira, přidáme plátky lanýže, pekáč zakryjeme a dopečeme v troubě 20 minut.

  • 3

    Kuře naporcujeme a podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu