Paštičky s tuňákem a plněnými olivami
Suroviny
- 250 g Listové těsto
- 450 g Tuňák v oleji
- 200 g Drůbeží maso pečené
- 1 kávová lžička Bazalka
- 1 ks Vejce slepičí
- 16 ks Mandle
- 16 ks Olivy nakládané
- 16 ks Meduňka
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Česnek
- 1 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Kapary
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3836 kcal
- Sacharidy 145 g
- Tuky 319 g
- Sodík 9101 mg
- Bílkoviny 154 g
- Uhlovodany 122 g
- Cholesterol 265.5 mg
- Draslík 3493.9 mg
- Vláknina 151203 mg
- Vitamín A 151203 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 127 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme 8 ks upečených paštiček z listového těsta.
-
2
Umícháme náplň do paštiček:
-
3
tuňáka z konzervy rozmixujeme i s olejem a dáme do mísy, přidáme k němu pokrájená vajíčka uvařená natvrdo, na kostičky pokrájené upečené maso, utřený česnek, kapary, sůl, pepř a omyté, drobně nasekané bylinky. Vše dobře promícháme a naplníme paštičky, do každé ještě vložíme 2 zelené nakládané olivy, plněné mandlí.
-
4
Paštičky dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme 6-8 minut při 180°C. Upečené paštičky dáme na mísu a každou zakryjeme upečenou "pokličkou".
-
5
Paštičky : na pomoučeném vále z čerstvého nebo mraženého listového těsta rozválíme plát silný přibližně 3 - 4 mm. Kulatou formičkou vykrojíme kolečka o průměru do 10 cm.
-
6
Z 2/3 těchto koleček opět vypichujeme malá kolečka o průměru 8 cm, která odložíme na plech vyložený pečícím papírem. Tato malá kolečka potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme do předehřáté trouby upéct dozlatova. Pečeme při 200°C asi 7-8 minut. Upečená kolečka použijeme jako pokličku na paštičky. Paštičky vytvoříme tak, že plné kolečko potřeme vajíčkem, na něj posadíme jeden vajíčkem potřený kroužek a na něj položíme druhý kroužek těsta.
-
7
Když máme upečené "pokličky", dáme upéct do trouby paštičky které pečeme 8-12 minut dozlatova.