Alsaské kuře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1169 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 69 g
- Sodík 636 mg
- Bílkoviny 71 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 462.9 mg
- Draslík 749.5 mg
- Vláknina 79.5 mg
- Vitamín A 79.5 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře bez drobů rozčtvrtíme, jednotlivé porce omyjeme, osolíme, opepříme a potřeme rozpuštěným máslem.
-
2
V pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme plátky slaniny a krátce opečeme. Plátky vyndáme a do stejné pánve vložíme husí a kuřecí játra, která usmažíme. Zbytek másla z pánve vlijeme do pekáče.
-
3
Nudle uvaříme ve slané vodě podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat.
-
4
Porce kuřete vložíme do pekáče s máslem, podlijeme vínem a upečeme dozlatova.
-
5
Kuře rozdělíme na talíře, obložíme játry, přidáme vařené nudle, na kreré položíme plátky slaniny a podáváme.