Bílé fazole na bazalce

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 130 g Cibule
  • 10 g Bazalka
  • 600 g Fazole bílé
  • 150 g Rajčata
  • 38 ml Olej stolní
  • 2000 ml Vývar drůbeží
  • 12 ml Protlak rajčatový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 807 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1114 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 3.5 mg
  • Draslík 1924.9 mg
  • Vláknina 31968.8 mg
  • Vitamín A 31968.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole necháme před samotnou přípravou 8 hodin namočené ve studené vodě. Před vařením vodu slijeme.

  • 2

    Fazole přendáme do hrnce se studenou vodou a uvedeme k varu.

  • 3

    Necháme vařit 30 minut, poté slijeme.

  • 4

    Jemně pokrájenou cibuli osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme pokrájená rajčata, rajčatový protlak, vývar, sůl, pepř, koření a fazole. Směs uvedeme k varu a s přiklopenou pokličkou ji necháme vařit cca 2 hodiny, do změknutí fazolí.

  • 5

    Uvařené fazole dochutíme utřeným česnekem a nasekanou bazalkou.

Komentáře k receptu