Černý kořen s máslem a strouhankou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 50 g Strouhanka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 l Mléko polotučné
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Černý kořen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 513 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 204 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 49 mg
  • Draslík 982.9 mg
  • Vláknina 17310 mg
  • Vitamín A 17310 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Černé kořeny omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky asi 5cm dlouhé.

  • 2

    Vaříme je v mírně oslazené a osolené vodě a mléce (půl na půl).

  • 3

    Černý kořen podáváme stejně jako chřest s máslem a strouhankou.

Komentáře k receptu