Svíčková s karotkou a cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí svíčková
  • 400 g Brambory pečené
  • 80 g Cibule
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 80 g Karotka
  • 20 g Slanina vepřová
  • 30 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 513 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 341 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 63.4 mg
  • Draslík 1114.8 mg
  • Vláknina 17679.5 mg
  • Vitamín A 17679.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso prošpikujeme slaninou a opečeme vcelku na rozpáleném oleji ze všech stran.

  • 2

    Karotku nakrájíme na kolečka a cibuli na tenké plátky.

  • 3

    Maso vyndáme z pánve, přidáme máslo a přisypeme zeleninu, osolíme a opeříme. Mícháme a smažíme asi 4 minuty. Teprve nyní maso nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a obložíme zeleninou z pánve.

  • 4

    Jako příloha jsou vhodné pečené brambory.

Komentáře k receptu