Fondue z čekanky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 210 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 17 g
- Sodík 61 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 24 mg
- Draslík 280.4 mg
- Vláknina 7889.8 mg
- Vitamín A 7889.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čekanku očistíme od svrchních a poškozených listů. Pokrájíme nadrobno, omyjeme a necháme dobře okapat. Poté čekanku podusíme společně se zbytkem surovin na pánvi. Za stálého míchání povaříme 5 minut.
-
2
Podáváme ihned, takto upravená čekanka je vhodná jako příloha k rybímu filé či dušenému bílému masu.