Dušené hřiby po baskicku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hříbky čerstvé
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 50 ml Olej stolní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 147 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 7 mg
  • Draslík 589.8 mg
  • Vláknina 1862.3 mg
  • Vitamín A 1862.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a očištěné hřiby pokrájíme na větší kousky. Česnek nakrájíme nadrobno a smícháme s nasekanou petrželí. Olej necháme rozehřát na pánvi, přisypeme houby a trochu směsi česneku s petrželí. Dusíme na mírném ohni. Jakmile houby pustí přebytečnou vodu, zvýšíme teplotu a necháme jí odpařit.

  • 2

    Poté vmícháme zbytek petržele a česneku, osolíme a opepříme.

  • 3

    Servírujeme s pečivem jako předkrm.

Komentáře k receptu