Hovězí po provensálsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Rajčata
  • 400 g Bramborová kaše
  • 500 g Hovězí svíčková
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 40 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 406 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 593 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 63.5 mg
  • Draslík 1220.1 mg
  • Vláknina 8149.5 mg
  • Vitamín A 8149.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme nadrobno. Maso nakrájíme na malé kostičky, petrželku posekáme a česnek prolisujeme.

  • 2

    Do hrnce nalijeme olej, rozpálíme a přisypeme rajčata. Osolíme, opepříme, přidáme petrželku a česnek. Hrnec přiklopíme a dusíme 10 až 12 minut. Přisypeme kostičky masa a podusíme ještě 15 minut.

  • 3

    Podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu