Plněná zelenina po nicesku
Suroviny
- 120 g Cibule
- 6 g Bazalka
- 200 g Lilek
- 200 g Rajčata
- 40 g Mozzarella
- 200 g Vepřové maso mleté
- 250 g Rýže loupaná
- 30 g Strouhanka
- 6 g Tymián čerstvý
- 6 g Petržel kudrnka
- 24 ml Olej olivový
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Tykev
- 2 ks Paprika červená
- 2 ks Paprika zelená
- 3 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 602 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 24 g
- Sodík 390 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 166.6 mg
- Draslík 1341.8 mg
- Vláknina 18339 mg
- Vitamín A 18339 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 130.4 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky rozřízneme napůl, vyjmeme jadřince a opláchneme.
-
2
Tykve pokrájíme na špalíčky cca 6cm dlouhé, vykrojíme dužinu.
-
3
Lilek naporcujeme na větší kousky, naskládáme na plech a necháme 30 minut péct při 180°C. Upečené lilky necháme vystydnout a poté vyjmeme změklou dužinu, kterou si odložíme stranou.
-
4
Uvaříme si rýži dle návodu výrobce.
-
5
Do velkého hrnce si natočíme vodu a necháme přivést k varu. Ve vařící vodě postupně necháme spařit pokrájené tykve a papriky.
-
6
60g cibule pokrájíme nadrobno a necháme jí osmahnout na rozpáleném oleji (12ml), přisypeme vařenou rýži, rozmačkané rajče, 1/3 tymiánu, 1/2 petržele, sůl a pepř. Takto připravenou směsí naplníme papriky.
-
7
Zbylou dužinu z lilků osmahneme na 60g cibule a rozpáleném oleji (12ml), přisypeme strouhanku, utřený česnek, zbytek tymiánu, osolíme a opepříme.
-
8
Vzniklou směsí naplníme pečené lilky. Nádivku překryjeme plátkem mozzarelly.
-
9
Mleté maso smícháme s vejci, bazalkou a petrželkou. Vzniklou směsí plníme tykve.
-
10
Naplněnou zeleninu naskládáme na pečící plech, pokapeme olejem a necháme péct 25 minut při 180°C.