Plněná zelenina po nicesku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 6 g Bazalka
  • 200 g Lilek
  • 200 g Rajčata
  • 40 g Mozzarella
  • 200 g Vepřové maso mleté
  • 250 g Rýže loupaná
  • 30 g Strouhanka
  • 6 g Tymián čerstvý
  • 6 g Petržel kudrnka
  • 24 ml Olej olivový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Tykev
  • 2 ks Paprika červená
  • 2 ks Paprika zelená
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 602 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 390 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 166.6 mg
  • Draslík 1341.8 mg
  • Vláknina 18339 mg
  • Vitamín A 18339 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 130.4 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky rozřízneme napůl, vyjmeme jadřince a opláchneme.

  • 2

    Tykve pokrájíme na špalíčky cca 6cm dlouhé, vykrojíme dužinu.

  • 3

    Lilek naporcujeme na větší kousky, naskládáme na plech a necháme 30 minut péct při 180°C. Upečené lilky necháme vystydnout a poté vyjmeme změklou dužinu, kterou si odložíme stranou.

  • 4

    Uvaříme si rýži dle návodu výrobce.

  • 5

    Do velkého hrnce si natočíme vodu a necháme přivést k varu. Ve vařící vodě postupně necháme spařit pokrájené tykve a papriky.

  • 6

    60g cibule pokrájíme nadrobno a necháme jí osmahnout na rozpáleném oleji (12ml), přisypeme vařenou rýži, rozmačkané rajče, 1/3 tymiánu, 1/2 petržele, sůl a pepř. Takto připravenou směsí naplníme papriky.

  • 7

    Zbylou dužinu z lilků osmahneme na 60g cibule a rozpáleném oleji (12ml), přisypeme strouhanku, utřený česnek, zbytek tymiánu, osolíme a opepříme.

  • 8

    Vzniklou směsí naplníme pečené lilky. Nádivku překryjeme plátkem mozzarelly.

  • 9

    Mleté maso smícháme s vejci, bazalkou a petrželkou. Vzniklou směsí plníme tykve.

  • 10

    Naplněnou zeleninu naskládáme na pečící plech, pokapeme olejem a necháme péct 25 minut při 180°C.

Komentáře k receptu