Hrušky pošírované v červeném víně

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cukr třtinový
  • 200 ml Víno červené
  • 4 ks Hřebíček
  • 1 ks Skořice celá
  • 4 ks Hrušky
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 172 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 288.3 mg
  • Vláknina 20366.2 mg
  • Vitamín A 20366.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrušky oloupeme a stopky ponecháme. Spodní stranu hrušek mírně seřízneme.

  • 2

    V kastrole zvolna svaříme červené víno s cukrem, citrónovou šťávou a kořením. Když se cukr rozpustí, vložíme hrušky a pod pokličkou zlehka povaříme asi 20 minut. Hrušky často přeléváme vínem.

  • 3

    Měkké hrušky vyjmeme a odstraníme celou skořici. Tekutinu v kastrolu částečně svaříme na sirup. Přelijeme jím hrušky.

  • 4

    Podáváme horké nebo můžeme nechat hrušky vychladnout v sirupu a před podáváním ještě dobře vychladit.

Komentáře k receptu