Hrušky pošírované v červeném víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 172 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 1 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 288.3 mg
- Vláknina 20366.2 mg
- Vitamín A 20366.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrušky oloupeme a stopky ponecháme. Spodní stranu hrušek mírně seřízneme.
-
2
V kastrole zvolna svaříme červené víno s cukrem, citrónovou šťávou a kořením. Když se cukr rozpustí, vložíme hrušky a pod pokličkou zlehka povaříme asi 20 minut. Hrušky často přeléváme vínem.
-
3
Měkké hrušky vyjmeme a odstraníme celou skořici. Tekutinu v kastrolu částečně svaříme na sirup. Přelijeme jím hrušky.
-
4
Podáváme horké nebo můžeme nechat hrušky vychladnout v sirupu a před podáváním ještě dobře vychladit.