Těstoviny s kuřetem a houbami
Suroviny
- 25 g Houby Shitake sušené
- 120 g Shiitake houby
- 450 g Těstoviny Tagliatelle
- 50 g Sýr Parmezán
- 350 ml Voda pitná
- 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 275 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 kávová lžička Petržel - nať
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 3 ks Kuřecí prsa
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 6 plátek Slanina vepřová
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1011 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 38 g
- Sodík 820 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 93 g
- Cholesterol 188 mg
- Draslík 808.7 mg
- Vláknina 10144.2 mg
- Vitamín A 10144.2 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z kuřecích odřezků, skeletů apod. připravíme kuřecí vývar.
-
2
Na třicet minut necháme v horké vodě namočené sušené houby. Poté houby přecedíme a vodu odložíme na podlití. Z hub použijeme jen klobouky, které pokrájíme.
-
3
Na pánvi na oleji tři minuty restujeme tenké plátky slaniny a kuřecí prsa nakrájená na nudličky. Poté vsypeme usušené houby i čerstvé pokrájené houby, oregano, drobně posekanou cibuli a ještě smažíme. Zhruba po pěti minutách přilijeme výluh z hub, vývar a za občasného míchání vaříme asi deset minut. Poté vmícháme šlehačku, osolíme, opepříme a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
-
4
V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny zkus a scedíme a necháme v míse na teple. Do těstovin vmícháme hotovou omáčku a polovinu strouhaného parmazánu. Ihned podáváme ozdobené posekanou petrželovou natí a druhou polovinou parmazánu.